Versünnepek

2017 - Csíki Versünnep

2017. május 5-én a csíkpálfalvi Márton Ferenc Általános Iskola ismét kitárta kapuit, és átadta tantermeit a magyar verseknek.

Ötödik alaklommal rendezték meg falai között, tanárai és diákjai közreműködésével a 2017-es Csíki Versünnepet.

A Csíki Versünnep egy, a Csíki-medencében meghirdetett versmondó verseny, melynek egyik főszervezője a Fortis Hungarorum Kulturális Egyesület, médiatámogatója pedig a Fehérvár Televízió.

2016 - Csíki Versünnep

Egy szavalóverseny, ahova több mint 90 fiatal jelentkezett.

Egy szavalóverseny, ahol több mint 90 fiatal ünnepelte a magyar nyelvet és irodalmat.

Egy szavalóverseny, ahol a fiatalok összegyűltek, hogy őrizzék a lángot.

Ez volt a IV. 2016-os Csíki Versünnep.

Tekintsd meg a korábbi versünnepek eredményhírdetéseit a Csíki-versünnep Youtube-csatornáján!

2015 - Csíki Versünnep

A III. Csíki Versünnep indulói remek versválasztásról tettek tanúbizonyságot. A megjelölt költemények a magyar irodalom szinte teljes skáláját felölelték, hiszen a költők között ott volt József Attila, Ady Endre, Wass Albert, Zelk Zoltán, Petőfi Sándor, de lesz Babits, Áprily, Szilágyi Domokos és Tamkó vers is. És a lista nem teljes . . . ott van a szerzők között Gyóni Géza és Weöres, Reményik és Sík Sándor is.

2014 - Csíki Versünnep

A fa cseperedni akar, csak öntözni kell!

A vers az, ami mindenkit megérint – mondta a II. Csíki Versünnep egyik indulója, Kósa Johanna. Május 16-án a csíkpálfalvi Márton Ferenc Iskolában rendezték meg a rímek előadóinak versenyét.

2013 - Csíki Versünnep

“Csuda jó volt a pünkösd előtti délelőtt Csíkpálfalván a Márton Ferenc Általános Iskolában lenni. Hidegségtől, Tusnádig érkeztek fiatalok a replica cartier Csíki Versünnepre, mindösszesen negyvennégyen. Nos, ne feledkezzünk meg a kísérőkről és a felkészítő tanárokról sem és a létszám replica breitling máris a száz közelében van. Impozáns adat. Tudjuk persze, hogy nem a számok mérnek egy-egy versenyt, megmérettetést, de ha hozzátesszük, hogy a versmondó versenyen indulók szakmai felkészültsége – a szakemberek szerint – helyenként kiemelkedő, sőt igen magas színvonalú volt, máris izgalmasabb a kérdés.

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.