VIII. Csíki Versünnep

A nyolcadik alkalommal megrendezett Csíki Versünnep megszervezése nem indult egyszerűen: a világot megbolygató koronavírus járvány miatt már egészen hamar kiderült, hogy nincs esély a személyes találkozásra. Ez azonban nem tántorította el sem a szervezőket, sem a szavalókat. Hónapokon át tartó munkával sikerült megteremteni egy online Versünnep technikai feltételeit, a regisztrációtól a videók feltöltésén át, az élő online eredményhirdetésig. Mi több, a versenyt követően az indulók maguk és pedagógusaik számára is emléklapot generálhattak a fiókjukban.

Az előző évekhez képest az is hatalmas újdonságot jelentett, hogy az online térben egyrészt sokkal nagyobb területen, az egész Kárpát-medencében meg tudtuk hirdetni a szavalóversenyt, másrészt lehetőség nyílt Közönségversenyt indítani a Facebook felületén. Ezen újításoknak köszönhetően nem csak a Versünnep híre, de a közzétett pályázatok is sok ezer emberhez jutottak el!

Mi volt a tapasztalatunk a nyolcadik, egyben első online, Csíki Versünneppel kapcsolatban? Hogy mindig a dolgok pozitív oldalát kell néznünk. Igen, a személyes találkozásnak, a személyes gratulációhoz adott őszinte, meleg kézfogásnak nincsen párja. Ezt nem tudja pótolni egy videón keresztül közvetített dicséret, még akkor sem, ha ugyanúgy szívből érkezik. Ugyanakkor azt sem mondhatjuk, hogy az online megrendezett verseny nem volt semmi több, mint vészhelyzeti megoldás, egy szükséges rossz. Mert ez sem igaz! Boldogsággal töltött el minket, hogy nem csak az anyaországból tudtak többen részt venni az eseményen, de érkeztek szavalatok a Felvidékről és Kárpátaljáról is. Azok a fiatalok is megmutatták magukat, akik egy személyes, élő versenyen nem mertek volna kiállni nézők százai elé. Olyanok, akiknek a tehetségével talán sosem találkozunk, ha az események nem alakulnak így. Hálásak vagyunk Nektek, gyerekek, hogy mindig megmutatjátok az élet szebbik oldalát. Találkozzunk jövőre is, akár személyesen, akár online, mi itt leszünk!

Videók

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.