VII. Csíki Versünnep

Hetedik alkalommal rendezték meg 2019-ben, Csíkpálfalván, a Csíki-medence, a Gyimes-völgye és Moldva versszerető diákjai számára a Csíki Versünnepet. Varga Sándor, a három esztendeje elhunyt jeles újságíró és kultúra-pártoló, a Fehérvári Versünnep alapítója, hét éve hívta életre a székesfehérvári találkozó mintájára, a székelyföldi fiatalok részvételével megrendezett versmondó versenyt.

A verseny szervezői, a Csíkpálfalvi Márton Ferenc Általános Iskola, a Fortis Hungarorum Kulturális Egyesület, Csíkpálfalva Önkormányzata, Csíkcsomortáni Szellő Szálló és a Csomortányért Egyesület voltak. A VII. Csíki Versünnepen öt korosztályban százhuszonnyolc általános és középiskolás mérettetett meg a rangos szakmai zsűri előtt, amelynek elnöke Bakonyi István, József Attila-díjas irodalomtörténész volt.

A találkozó középpontjában az 1919-ben elhunyt Ady Endre irodalmi munkássága és személyisége állt. Gazdag életművéből a szülőföld, a hazaszeretet és a közösség témájú verseket választották a versmondók. Ady Endre versei mellett, Petőfi Sándor, József Attila, Radnóti Miklós, Juhász Gyula, Márai Sándor, Kányádi Sándor, illetve kortárs erdélyi és magyar költők művei szerepeltek még a repertoáron.

Galéria

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.