I. Csíki Versünnep

“Csuda jó volt a pünkösd előtti délelőtt Csíkpálfalván a Márton Ferenc Általános Iskolában lenni. Hidegségtől, Tusnádig érkeztek fiatalok a replica cartier Csíki Versünnepre, mindösszesen negyvennégyen. Nos, ne feledkezzünk meg a kísérőkről és a felkészítő tanárokról sem és a létszám replica breitling máris a száz közelében van. Impozáns adat. Tudjuk persze, hogy nem a számok mérnek egy-egy versenyt, megmérettetést, de ha hozzátesszük, hogy a versmondó versenyen indulók szakmai felkészültsége – a szakemberek szerint – helyenként kiemelkedő, sőt igen magas színvonalú volt, máris izgalmasabb a kérdés.

A résztvevők  emléklapot kaptak és sokan különdíjat is, hárman pedig részt vehetnek a III. Székelyföldi Verstáborban, Csíkcsomortánban a nyáron, ahol mások mellett, Kubik Anna és Rubold Ödön színművész segíti majd a fiatalok szakmai fejlődését. Aztán még egy meglepetés : a szervezők úgy döntöttek, hogy valamennyi csíki versünnepes egynapos kiránduláson vesz rész és belekóstol a Verstábor életébe is.

A Csíki Versünnepen résztvevő replica omega fiatalok tehetségesek! Némelyikük bármelyik rangos versenyen megállná a helyét. De álljunk meg egy pillanatra. A csíki Versünnep nem volt „rangos” megmérettetés? Dehogynem, nagyon is! Reményik, Wass, Ady, Petőfi, Radnóti, József Attila, Kányádi, csakhogy legyen egy kis ízelítő a költőkből – a teljesség igénye nélkül. A magyar irodalom színe- java felvonult -pontosabban meg lett idézve – péntek délelőtt a csíkpálfalvi iskola tornatermében. Ne várja senki, hogy felsoroljuk az összes megidézett költőt, legyen elegendő annyi, hogy a klasszikustól a kortársig jelenvolt a magyar irodalom. A zsűri az egyik ámulatból a másikba esett. Hogy mért? Azért mert ötödikes-hatodikos kislányok és fiúk mondottak úgy verset, hogy a szíve szakadt meg az embernek, azért mert a tízedikes fiú úgy adta elő Széles Sándor, Székely karácsony című versét, hogy úgy érezte a replica iwc krónikás, mintha kihallgatott volna egy beszélgetést egy székely és a fennebbvaló között, hogy valóban érezte mindenki azt, amikor azt magyarázza el a költő, Papp Asztrik a világnak, hogy

Sírtunk! Mert megérintett bennünket a vers. Mert a lelkünket ölelte át a versmondók hite. Mert olyan fiatalok vannak közöttünk, akikre már most büszkék vagyunk.  Mert jó magyarnak lenni. A negyvennégy ifjú most megmutatta azt, amit fontos szem előtt tartani mindenkinek: jó az irány!”

(idézet: Varga Sándor)

Galéria

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.