A III. Csíki Versünnep indulói remek versválasztásról tettek tanúbizonyságot. A megjelölt költemények a magyar irodalom szinte teljes skáláját felölelték, hiszen a költők között ott volt József Attila, Ady Endre, Wass Albert, Zelk Zoltán, Petőfi Sándor, de lesz Babits, Áprily, Szilágyi Domokos és Tamkó vers is. És a lista nem teljes . . . ott van a szerzők között Gyóni Géza és Weöres, Reményik és Sík Sándor is.

A versválasztásra láthatóan nagy gondot fordítottak az indulók és persze a felkészítők. Minden tekintetben megfelelnek a választott művek a versenykiírásnak és tükrözik a magyar irodalom sokszínűségét. Három indulónál tettek csak javaslatot a szervezők, hogy a fiatal a második megjelölt verssel induljon, de ez is csak ajánlás, hogy ne legyen ugyanaz a vers többször egy korosztályban.

 Jó hangulatú megmérettetésnek lehettünk tanúi, hiszen az előadók, a csíki térség fiataljai, a gyimesi „színnel” kiegészítve, az alcsíki tehetségek „erejével” gazdagítva, a szeredai, somlyói „ízzel” erősítve fantasztikus élményt adtak résztvevőnek, zsűrinek, szervezőnek és indulónak egyaránt.