Versünnepek

2021 - Csíki Versünnep
A kilencedik alkalommal megrendezett Csíki Versünnep a koronavírus járvány miatt 2021-ben is online került megrendezésre, azonban a személyes találkozó hiánya nem csökkentette a gyermekek lelkesedését. Megannyi videó érkezett a megmérettetésre, amelynek témája a XX. századi és kortárs költők művei volt.

Szintén nagy sikernek örvendett az előző évben is megrendezésre kerülő Facebook különverseny, ahol a nyertes pályaművet közel 7 ezren tekintették meg a közösségi platformon keresztül, illetve az értékes fődíj egy e-book volt.
2020 - Csíki Versünnep

A nyolcadik alkalommal megrendezett Csíki Versünnep megszervezése nem indult egyszerűen: a világot megbolygató koronavírus járvány miatt már egészen hamar kiderült, hogy nincs esély a személyes találkozásra. Ez azonban nem tántorította el sem a szervezőket, sem a szavalókat. Hónapokon át tartó munkával sikerült megteremteni egy online Versünnep technikai feltételeit, a regisztrációtól a videók feltöltésén át, az online élő eredményhirdetésig. Mi több, a versenyt követően az indulók maguk és pedagógusaik számára is emléklapot generálhattak a fiókjukban.

Tekintsd meg a korábbi versünnepek eredményhírdetéseit a Csíki-versünnep Youtube-csatornáján!

2019 - Csíki Versünnep

Hetedik alkalommal rendezték meg 2019-ben, Csíkpálfalván, a Csíki-medence, a Gyimes-völgye és Moldva versszerető diákjai számára a Csíki Versünnepet. Varga Sándor, a három esztendeje elhunyt jeles újságíró és kultúra-pártoló, a Fehérvári Versünnep alapítója, hét éve hívta életre a székesfehérvári találkozó mintájára, a székelyföldi fiatalok részvételével megrendezett versmondó versenyt.

2018 - Csíki Versünnep

Hatodik alkalommal rendezték meg Csíkpálfalván, a Csíki Versünnepet.

Idén hat korosztályban, huszonnyolc székelyföldi település, százhetvenkét általános és középiskolás fiatalja mérettetett meg, a rangos szakmai zsűri előtt.

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.