Versenykiírás

Tizenegyedik alkalommal is meghirdetjük a Csíki versünnepet!

Az elmúlt évek szinte mindegyik hozott számunkra valami új ötletet, új kihívást. Mindent megtettünk azért, hogy ezt Ti, verskedvelő fiatalok, illetve a tehetséges diákok útját egyengető szülők és pedagógusok, ezeket az újdonságokat pozitívumként éljétek meg. Mivel folyamatosan egyre több pályázónk érkezik minden évben, úgy reméljük, jó az irány. Az idei évben is tartogatunk meglepetést!

2023-ban ugyanis végre megnyílik a lehetőség, hogy újra személyesen találkozzunk Csíkpálfalván, ugyanakkor nem szeretnénk elengedni a az Anyaországban, Kárpátalján, Felvidéken vagy Vajdaságban élő versszerető ifjak kezét sem, így az online verseny és a Facebook különverseny továbbra is megrendezésre kerül. Tehát a XI. Csíki Versünnep egyfajta új, modern, hibrid köntösben érkezik meg, online hidat képezve magyar és magyar között, a teljes Kárpát-medence területén.

 

Szeretettel meghívjuk tehát a XI. Csíki Versünnepre 2023-ban is az 5–12. évfolyamokon tanuló, magyar nyelvű, versszerető diákokat, Erdélyből, Magyarországról, a Kárpátaljáról, a Felvidékről és a Vajdaságból egyaránt (az Online Csíki Versünnepen az 1-4 osztályosokat is). Amennyiben megoldhatod, úgy szeretettel várunk Csíkpálfalván, a személyes megmérettetésen, de ha ez nem lehetséges, akkor is várjuk szavalatodat az online versenyen.
Az idei év vezérfonala a Szabadság, szerelem, reflektálva vele Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára. Ahogy lenni szokott, a Versünnep vezérfonala csupán egy iránymutatás, nem származik belőle hátrány, ha ettől eltérő költeményt választasz. 
 
Az online versenyre szeretettel várt alsó tagozatosokat idén sem versenyeztetjük, de értékelésre és díjakra ők is számíthatnak, illetve a Facebook különversenyen részt vehetnek, ha szeretnének.
 
Ahogy azt már megszokhattátok, a jó hangulaton, a színvonalas előadásokon és a neves zsűritagokon túl a értékes díjakkal várjuk a szavalókat , a középiskolai korcsoportban kiemelkedő teljesítményt nyújtók pedig meghívást kapnak a XI. Székelyföldi Varga Sándor Verstáborba is, akár a személyes, akár az online indulást választják.
 
KATTINTS AZ ALÁBBI ESEMÉNYEKRE ÉS ADD HOZZÁ A NAPTÁRADHOZ!
 
XI. ONLINE CSÍKI VERSÜNNEP (2023.04.11-30, nevezési és videófeltöltési határidő 2023.04.30)
 
XI. CSÍKI VERSÜNNEP FACEBOOK KÜLÖNVERSENY
(2023.05.01-07, nevezési és videófeltöltési határidő 2023.04.30)
 

NEVEZÉS A SZEMÉLYES VERSÜNNEPRE
(2023.05.16. 9.00 Csíkpálfalva)

Regisztrálj magadnak egy fiókot, ha korábban még nem tetted meg. Ha már van fiókod, akkor nincs szükség új regisztrációra, csak lépj be a Fiókodba itt vagy a Bejelentkezés gombra kattintva.

A Fiókodban találsz egy űrlapot, ahol értelemszerűen ki kell választanod, hogy a személyesen, Csíkpálfalván megrendezett Versünnepen szeretnél részt venni.

A személyes versenyre 05.16 éjfélig nevezhetsz online, a Fiókodban. Ott találsz egy űrlapot, ahol ki kell választanod, hogy személyesen, Csíkpálfalván megrendezett Versünnepen szeretnél részt venni.

Ha szeretnél a személyes szavalás mellett videóval is részt venni a Facebook különversenyen, akkor erre is van lehetőséged, ha bejelölöd, hogy részt szeretnél venni a Facebook versenyen és fel is töltesz egy videót hozzá. Ez a lehetőség 04.30-ig érhető el az űrlapban, utána már csak a személyes versenyre lehet majd jelentkezést leadni. Természetesen ez csak egy lehetőség, nem feltétele a személyes indulásnak!

Az eseményt el is mentheted a naptáradba, csak kattints ide.

ONLINE VERSÜNNEPRE NEVEZÉS menete
(2023.04.11-04.30)

Regisztrálj magadnak egy fiókot, ha már van fiókod, akkor lépj be a Bejelentkezés gombra kattintva.

A fiókodban találsz egy űrlapot, ahol értelemszerűen ki kell választanod, hogy az online megmérettetésen szeretnél részt venni.

Az online versenyre legkésőbb 04.30 éjfélig van nevezési lehetőség, ami egyúttal a videófeltöltés határidejét is jelenti, erre nagyon figyelj! 

FONTOS TUDNIVALÓK, HASZNOS INFORMÁCIÓK

Akik már részt vettek személyesen megrendezett Csíki Versünnepen, azok tudhatják, hogy egyszerre hagyománytisztelő és trendi népi viseletben megjelenni. De ez nem kötelező és nem is jelent előnyt az értékelés során. Egyszerűen csak jól esik szemnek és léleknek, ha valaki ilyen öltözékben tiszteli meg ezt a különleges kulturális eseményt. 

Ha a népi viselet nem is elvárt, de a rendezvény színvonalának megőrzése miatt kérünk, hogy a szavaláshoz alkalomhoz illő öltözetben jelenj meg. Nem kell drága báli ruhára vagy szmokingra gondolni, de azért ne melegítőben és sportcipőben gyere. Még a farmer is belefér, ha hozzá egy csinos blúzt – illetve fiúk inget – társítanak hozzá. Ezt egyaránt kérjük a személyes és videós résztvevőktől!

Ha videót fogsz feltölteni, figyelj rá, hogy a videód ne legyen nagyobb méretű 500MB-nál és mp4 vagy avi formátumú legyen. A felvételt rögzítheted kamerával vagy akár egyszerűen okostelefonnal is, és lehet szelfi videó, vagy más is készítheti rólad.

Függetlenül attól, hogy személyesen vagy videón adod elő a kiválasztott költeményt, kezdd a szavalást azzal, hogy bemutatkozol (teljes név), majd elmondod a költő nevét, illetve a mű címét.

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.