Fogadjátok szeretettel a IX. Csíki Versünnep bejegyzés sorozatát, melyben az idei zsűritagokat mutatjuk be Nektek. Lássátok, tudjátok, hogy akiktől a tanácsokat, építő jellegű kritikákat kapjátok, sok-sok év szakmai tapasztalattal a hátuk mögött mentorálnak benneteket. 

Sorozatunk első részében ismerjétek meg Sudár Annamária előadóművészt, versmondót.

Ha valaki már kisgyermek kora óta szaval verseket, nem meglepő, hogy az olvasás és a szereplés mindig része lesz az életének. Nem történt ez másként a Csíki Versünnep zsűrijét évek óta megtisztelő Sudár Annamária művésznő esetében sem.

Pályája kezdetén nagy hatással voltak rá a budapesti József  Attila Gimnáziumban eltöltött évek és a Lukácsi Huba vezette Latinovits Zoltán Diákszínpad is. 

1995-ben lett hivatásos előadóművész, 1996-ban szerezte meg magyar és történelem szakos tanári diplomáját az ELTE-n. Nyolc évet töltött a tanári pályán, és bár hivatásszerűen nem tölt be iskolai pedagógusi szerepkört, a mai napig tart rendhagyó magyarórákat. 

Első önálló műsorát „Az nem lehet, hogy annyi szív címmel, a millennium tiszteletére mutatta be (2000). Munkássága kapcsán számos együttműködéssel büszkélkedhet: íme néhány példa, a teljesség igénye nélkül: együtt dolgozott a Fodor kamaraegyüttes tagjaival Csokonai Vitéz Mihály Dorottyájának színszerű előadásában (2002), részt vett a „Fohász két hangra rádióműsor készítésében a Magyar Katolikus Rádió számára Lázár Csaba színművész közreműködésével (2009), ahogy az „Üdv, Széchenyi! című összeállításban is, Rubold Ödön és Török Máté (Misztrál) közreműködésével (2010). 

A Misztrál együttessel és – a szintén évek óta zsűriző – Heinczinger Miklós énekmondóval több ízben is közös produkcióval álltak a nagyérdemű elé, egyik legismertebb , a Misztrállal közös műsoruk „A várakozás zsoltára„ című adventi összeállítás.

Napjainkban főállásban az Országos Széchényi Könyvtár Webtartalom Koordinációs Osztályának vezetője és a Csíki Versünnep zsűrijének nagyrabecsült tagja.

(Forrás: http://sudarannamaria.hu/bemutatkozas)