Hamarosan itt a XI. Csíki Versünnep!

Kedves Diákok és Versszeretők!

2023 április 11-én, a magyar költészet napján kezdetét veszi a XI. Csíki Versünnep! Idén is várjuk a magyar irodalom szerelmeseit, az 1-12. évfolyamos diákokat Erdélyből, az Anyaországból, Kárpátaljáról, a Felvidékről és a Vajdaságból egyaránt. A Csíki Versünnep célja, hogy közösségbe szervezze ezen területek költészet kedvelő ifjait, hogy együtt ünnepeljék a magyar nyelvet és irodalmat.

Az Online Versünnep 2023. április 11-30-a között zajlik, a Facebook külön verseny pedig május 1-7-ig tart. Csíkpálfalván a személyes megmérettetést, illetve az online és személyes versenyek eredményhirdetését rendezzük meg

Fontos, hogy a verseny regisztrációhoz kötött. Az erdélyi indulóknak elsősorban a Csíkpálfalván rendezett személyes eseményt ajánljuk, de ha valaki nem tud személyesen részt venni, akkor természetesen bekapcsolódhat az Online Csíki Versünnepbe. Azonban aki Csíkpálfalván szeretné elszavalni az általa választott verset, az Online Versünnepnek csak a Facebook Különverseny részében vehet részt videó formájában feltöltött szavalátában.

Az idei Versünnep vezérfonal a Szabadság, szerelem, emlékezve ezzel Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára. Persze, ahogy az lenni szokott, ez csak egy iránymutatás, természetesen más szívedhez közelálló költeményt is választhatsz..

A verseny négy korcsoportra oszlik (1-4. évfolyamok, 5-6., 7-8., Líceum/Középiskola ), az 1-4. évfolyamosok értékelést és díjat kapnak ugyan, de helyezéseket nem ítélünk meg, míg a középiskolai évfolyamok legjobbjai a versenyen elért eredményükön túl, meghívást kapnak a XI. Székelyföldi Varga Sándor Verstáborba. Az eseményre értékes nyeremények is járnak, így érdemes nevezni!

A részletes versenykiírást IDE kattintva találod.

Várunk titeket szeretettel, hogy együtt zenghessük a versek szépségét és érezhessük a verseny varázsát!

A Csíki Versünnep szervezői

Versenykiírás

Idén sem marad el a Csíki Versünnep, mi több, személyesen és online is részt lehet majd venni rajta!

Sírtunk! Mert megérintett bennünket a vers. Mert a lelkünket ölelte át a versmondók hite. Mert olyan fiatalok vannak közöttünk, akikre már most büszkék vagyunk. Mert jó magyarnak lenni.

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.