Indul a X. (Online) Csíki Versünnep!

Kedves Diákok, Pedagógusok!

Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt online került megrendezésre a nagy múltú Csíki Versünnep. Nagyon szerettük volna, ha a pandémia enyhülésével végre visszatérhetünk a korábbi, személyes megmérettetéshez, de erre további egy évet még várnunk kell, szervezési bonyodalmak miatt ugyanis egyszerűen nem találtunk megfelelő dátumot az eseményhez.

VIII. és IX. (Online) Csíki Versünnepek – dacára a szívmelengető személyes találkozás hiányának – rendkívül sikeresek voltak, több száz videó került feltöltésre, melyeket a Facebook különversenyeken tízezres nagyságrendben látták olyanok, akik talán korábban nem is hallottak kulturális kezdeményezésünkről.

Ha a korábbi években is szavalóként vagy felkészítő pedagógusként vettél részt a Versünnepen, nagyon várunk vissza idén is, ha pedig még nem mertél belevágni, akkor idén itt az alkalom, hiszen 2022-ben a Csíki Versünnep a tizedik évét ünnepli, így az eddig megszokott értékes díjak mellé különleges ajándékokkal is kedveskedünk majd.

A verseny vezérfonala, a világban jelenleg zajló borzalmakra reflektálva: Béke, remény, hit. Mondd el kedvenc költőd szavaival, hogy számodra mit jelentenek e szavak! Természetesen, ha már kigondoltad korábban, hogy idei évben mit szeretnél szavalni, nehogy megváltoztasd terveid, hiszen a más tematikával indulók sem indulnak hátránnyal.

Neveséi díj továbbra sincs, de a videófeltöltés regisztrációhoz van kötve (a saját fiókodban tudod feltölteni majd a szavalatodat).

Videófeltöltések határideje: 2022.05.18 (szerda, éjfél)

További részletekért olvassátok el a Versenykiírást!

Versenykiírás

Idén sem marad el a Csíki Versünnep, mi több, személyesen és online is részt lehet majd venni rajta!

Sírtunk! Mert megérintett bennünket a vers. Mert a lelkünket ölelte át a versmondók hite. Mert olyan fiatalok vannak közöttünk, akikre már most büszkék vagyunk. Mert jó magyarnak lenni.

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.