Neked melyik a kedvenc Ady versed?

Idén 100 éve hunyt el a költőóriás, Ady Endre. Az érdmindszenti (ma: Adyfalva) születésű irodalmár a XX. század egyik legjelentősebb magyar irodalmára volt. Csodálatos versei révén a legmélyebb emberi érzéseket közvetítette (és közvetíti ma is) az olvasó felé: szerelmet, hazaszeretetet, szabadságvágyat, hitet sugároztak halhatatlan szavai. Olyan értékeket, melyeket a Csíki Versünnep szervezői is a legnagyobb becsben tartanak. Nem lehet csodálni hát, hogy idén a VII. Csíki Versünnep középpontjában Ady Endre áll.

Az eddigi jelentkezők többek között olyan fantasztikus verseket választottak, mint az Elbocsátó szép üzenet, A magyar Ugaron vagy a Hiszek hitetlenül Istenben. Kíváncsiak vagyunk, hogy a Te szívedhez Ady melyik alkotása áll a legközelebb és megtisztelnél bennünket, ha a Te vagy gyermeked, tanítványod szájából hallhatnánk azt.

Ha esetleg még nem sikerült megtalálnod azt, amit szívesen elszavalnál, akkor figyelmedbe ajánjuk ezt az oldalt, ahol kedvedre válogathatsz a szebbnél szebb költemények között: http://mek.oszk.hu/00500/00588/html/

Várjuk mihamarabbi jelentkezésed!

A Szervezők

 

 

 

 

 

Versenykiírás

Idén sem marad el a Csíki Versünnep, mi több, személyesen és online is részt lehet majd venni rajta!

Sírtunk! Mert megérintett bennünket a vers. Mert a lelkünket ölelte át a versmondók hite. Mert olyan fiatalok vannak közöttünk, akikre már most büszkék vagyunk. Mert jó magyarnak lenni.

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.