Sorozatunk harmadik része Heinczinger Miklóst - vagy ahogy mindenki hívja, Mikát - énekest, a Misztrál egyik alapító tagját mutatja be.

Mika is évek óta tagja a Csíki Versünnep szervezőinek, ami nem is meglepő, hiszen régóta nem titkolt küldetése, hogy a szép magyar zene, a szép magyar versek eljussanak a mai fiatalokhoz. Ebben a küldetésben osztozik vele a IX. alkalommal megrendezett Csíki Versünnep is.

A zenéhez, énekléshez való kötődését alapvetően határozták meg a szüleivel, nagyszüleivel eltöltött nagymarosi gyermekévek. Édesapja zenészként dolgozott, bálokban, lagzikban zenélt. A zene imádata a versek szeretetével akkor egészült ki, amikor egyik barátja mutatott neki egy Kassák Lajos-verset  (Dal egy szép lányról). Ez volt az első költemény, amit megzenésített.

Az egyik unokatestvérétől értesült Dévai Nagy Kamilla Krónikás Zenedéjéről. Ott találkozott Tóbisz Tinelli Tamással és Török Mátéval, a későbbi Misztrál másik két tagjával.

“Kaláka, Sebő, Szélkiáltó - mindannyian ezeknek a nagy elődöknek a dalain nőttünk fel, s amit hallgat az ember, az nyilván hatással is van rá. Nemcsak szeretjük az említett előadók dalait, de teljesen a sajátunknak is érezzük azt a zenei világot, amelyben ők taposták ki az utat, ezért igyekszünk azt követve valami újat létrehozni.” - nyilatkozta egyszer. 

A Misztrál együttes 1997-ben alapult. Az elmúlt több, mint 20 évben számos albumot adtak ki, például: Ébredés (1999), Ösvény (2002), A várakozás zsoltára (Sudár Annamária és a Misztrál együttes adventi műsora - 2006) és nem utolsó sorban a gyerekekre is gondolva: Álomkófic (2010). Mika önálló albumai: a Gyöngy (2012) és az Égigézők (2017).

Jelenleg Sződön él családjával. Szereti a csendet, inspirálóan hatnak rá az elvonultan töltött órák, ihletet merít az őt körülvevő természet hangjaiból.