Szavalj Te is a jubileum évében!

Az idei Csíki Versünnepre különösen nagy lelkesedéssel és különleges díjakkal készülünk, mivel egy szép kerek tizedik évfordulót is ünneplünk egyben. Öröm és hála tölti el a szervezők szívét, hogy ezt a csodálatos hagyományt egyre nagyobb érdeklődés övezi, annak ellenére, hogy a Versünnepen az utóbbi 3 évben nem volt lehetőség személyes részvételre.

Ha szereted a verseket, akkor itt a helyed! Ha még nem töltöttél még fel videót, mert például nem volt lehetőséged új verset megtanulni a 2022-es év Béke, hit, remény témában, akkor nyugodtan válassz olyan verset, amit már korábban megtanultál az iskolában. A szavalatot a költő nevével és a vers címével kezdd!  Ha még különlegesebbé tennéd a produkciót, akár hagyományos népviseletben is teheted, ezzel ünnepibb megjelenést kölcsönözve az előadásmódnak.

A videót okostelefonnal, fényképezőgéppel vagy videokamerával is készítheted, amit tölts fel a fiókodban. Ha még nincs regisztrált fiókod, akkor egy gyors és ingyenes regisztrációval tudod pótolni.  A videófelvételeket (max. 2db) feltöltheted mp4 vagy avi formátumban okostelefonról vagy számítógépről. Az idei űrlapon már van megjegyzés rész, ahová akár azt is leírhatod, hogy miért választottad ezt a költeményt, miért áll közel hozzád. Ha bármilyen technikai akadályba ütköznél a videó feltöltésekor, akkor a felvételt tedd fel a Google Drive-odra vagy Youtube-ra és annak a linkjét helyezd el a megjegyzés rovatba.

Ne felejtsd el, hogy május 18. (szerda), vagyis holnapután éjfélig van lehetőséged a videókat feltölteni! További részletekért olvasd el a Versenykiírást!

Örömteli munkát, sok sikert kívánunk!

A Csíki Versünnep Szervezők

Versenykiírás

Idén sem marad el a Csíki Versünnep, mi több, személyesen és online is részt lehet majd venni rajta!

Sírtunk! Mert megérintett bennünket a vers. Mert a lelkünket ölelte át a versmondók hite. Mert olyan fiatalok vannak közöttünk, akikre már most büszkék vagyunk. Mert jó magyarnak lenni.

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.