Az idei Csíki Versünnepre különösen nagy lelkesedéssel és különleges díjakkal készülünk, mivel egy szép kerek tizedik évfordulót is ünneplünk egyben. Öröm és hála tölti el a szervezők szívét, hogy ezt a csodálatos hagyományt egyre nagyobb érdeklődés övezi, annak ellenére, hogy a Versünnepen az utóbbi 3 évben nem volt lehetőség személyes részvételre.

 

Ha szereted a verseket, akkor itt a helyed! Ha még nem töltöttél még fel videót, mert például nem volt lehetőséged új verset megtanulni a 2022-es év Béke, hit, remény témában, akkor nyugodtan válassz olyan verset, amit már korábban megtanultál az iskolában. A szavalatot a költő nevével és a vers címével kezdd!  Ha még különlegesebbé tennéd a produkciót, akár hagyományos népviseletben is teheted, ezzel ünnepibb megjelenést kölcsönözve az előadásmódnak.

 

A videót okostelefonnal, fényképezőgéppel vagy videokamerával is készítheted, amit tölts fel a fiókodban. Ha még nincs regisztrált fiókod, akkor egy gyors és ingyenes regisztrációval tudod pótolni.  A videófelvételeket (max. 2db) feltöltheted mp4 vagy avi formátumban okostelefonról vagy számítógépről. Az idei űrlapon már van megjegyzés rész, ahová akár azt is leírhatod, hogy miért választottad ezt a költeményt, miért áll közel hozzád. Ha bármilyen technikai akadályba ütköznél a videó feltöltésekor, akkor a felvételt tedd fel a Google Drive-odra vagy Youtube-ra és annak a linkjét helyezd el a megjegyzés rovatba.

 

Ne felejtsd el, hogy május 18. (szerda), vagyis holnapután éjfélig van lehetőséged a videókat feltölteni! További részletekért olvasd el a Versenykiírást!

 

Örömteli munkát, sok sikert kívánunk!

A Csíki Versünnep Szervezői