Idén 100 éve hunyt el a költőóriás, Ady Endre. Az érdmindszenti (ma: Adyfalva) születésű irodalmár a XX. század egyik legjelentősebb magyar irodalmára volt. Csodálatos versei révén a legmélyebb emberi érzéseket közvetítette (és közvetíti ma is) az olvasó felé: szerelmet, hazaszeretetet, szabadságvágyat, hitet sugároztak halhatatlan szavai. Olyan értékeket, melyeket a Csíki Versünnep szervezői is a legnagyobb becsben tartanak. Nem lehet csodálni hát, hogy idén a VII. Csíki Versünnep középpontjában Ady Endre áll.

Az eddigi jelentkezők többek között olyan fantasztikus verseket választottak, mint az Elbocsátó szép üzenet, A magyar Ugaron vagy a Hiszek hitetlenül Istenben. Kíváncsiak vagyunk, hogy a Te szívedhez Ady melyik alkotása áll a legközelebb és megtisztelnél bennünket, ha a Te vagy gyermeked, tanítványod szájából hallhatnánk azt.

Ha esetleg még nem sikerült megtalálnod azt, amit szívesen elszavalnál, akkor figyelmedbe ajánjuk ezt az oldalt, ahol kedvedre válogathatsz a szebbnél szebb költemények között: http://mek.oszk.hu/00500/00588/html/

Várjuk mihamarabbi jelentkezésed!

A Szervezők

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?