Kedves Diákok, Pedagógusok!

Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt online került megrendezésre a nagy múltú Csíki Versünnep. Nagyon szerettük volna, ha a pandémia enyhülésével végre visszatérhetünk a korábbi, személyes megmérettetéshez, de erre további egy évet még várnunk kell, szervezési bonyodalmak miatt ugyanis egyszerűen nem találtunk megfelelő dátumot az eseményhez.

A VIII. és IX. (Online) Csíki Versünnepek - dacára a szívmelengető személyes találkozás hiányának - rendkívül sikeresek voltak, több száz videó került feltöltésre, melyeket a Facebook különversenyeken tízezres nagyságrendben látták olyanok, akik talán korábban nem is hallottak kulturális kezdeményezésünkről.

Ha a korábbi években is szavalóként vagy felkészítő pedagógusként vettél részt a Versünnepen, nagyon várunk vissza idén is, ha pedig még nem mertél belevágni, akkor idén itt az alkalom, hiszen 2022-ben a Csíki Versünnep a tizedik évét ünnepli, így az eddig megszokott értékes díjak mellé különleges ajándékokkal is kedveskedünk majd.

A verseny vezérfonala, a világban jelenleg zajló borzalmakra reflektálva: Béke, remény, hit. Mondd el kedvenc költőd szavaival, hogy számodra mit jelentenek e szavak! Természetesen, ha már kigondoltad korábban, hogy idei évben mit szeretnél szavalni, nehogy megváltoztasd terveid, hiszen a más tematikával indulók sem indulnak hátránnyal.

Neveséi díj továbbra sincs, de a videófeltöltés regisztrációhoz van kötve (a saját fiókodban tudod feltölteni majd a szavalatodat).

Videófeltöltések határideje: 2022.05.18 (szerda, éjfél)

További részletekért olvassátok el a Versenykiírást!