Bemutatkozik a zsűri – 1. rész

Fogadjátok szeretettel a IX. Csíki Versünnep bejegyzés sorozatát, melyben az idei zsűritagokat mutatjuk be Nektek. Lássátok, tudjátok, hogy akiktől a tanácsokat, építő jellegű kritikákat kapjátok, sok-sok év szakmai tapasztalattal a hátuk mögött mentorálnak benneteket. 

Sorozatunk első részében ismerjétek meg Sudár Annamária előadóművészt, versmondót.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”]

Ha valaki már kisgyermek kora óta szaval verseket, nem meglepő, hogy az olvasás és a szereplés mindig része lesz az életének. Nem történt ez másként a Csíki Versünnep zsűrijét évek óta megtisztelő Sudár Annamária művésznő esetében sem.

Pályája kezdetén nagy hatással voltak rá a budapesti József  Attila Gimnáziumban eltöltött évek és a Lukácsi Huba vezette Latinovits Zoltán Diákszínpad is. 

1995-ben lett hivatásos előadóművész, 1996-ban szerezte meg magyar és történelem szakos tanári diplomáját az ELTE-n. Nyolc évet töltött a tanári pályán, és bár hivatásszerűen nem tölt be iskolai pedagógusi szerepkört, a mai napig tart rendhagyó magyarórákat. 

Első önálló műsorát „Az nem lehet, hogy annyi szív címmel, a millennium tiszteletére mutatta be (2000). Munkássága kapcsán számos együttműködéssel büszkélkedhet: íme néhány példa, a teljesség igénye nélkül: együtt dolgozott a Fodor kamaraegyüttes tagjaival Csokonai Vitéz Mihály Dorottyájának színszerű előadásában (2002), részt vett a „Fohász két hangra rádióműsor készítésében a Magyar Katolikus Rádió számára Lázár Csaba színművész közreműködésével (2009), ahogy az „Üdv, Széchenyi! című összeállításban is, Rubold Ödön és Török Máté (Misztrál) közreműködésével (2010). 

A Misztrál együttessel és – a szintén évek óta zsűriző – Heinczinger Miklós énekmondóval több ízben is közös produkcióval álltak a nagyérdemű elé, egyik legismertebb , a Misztrállal közös műsoruk „A várakozás zsoltára„ című adventi összeállítás.

Napjainkban főállásban az Országos Széchényi Könyvtár Webtartalom Koordinációs Osztályának vezetője és a Csíki Versünnep zsűrijének nagyrabecsült tagja.

(Forrás: http://sudarannamaria.hu/bemutatkozas)

Versenykiírás

Idén sem marad el a Csíki Versünnep, mi több, személyesen és online is részt lehet majd venni rajta!

Sírtunk! Mert megérintett bennünket a vers. Mert a lelkünket ölelte át a versmondók hite. Mert olyan fiatalok vannak közöttünk, akikre már most büszkék vagyunk. Mert jó magyarnak lenni.

Bejelentkezés

Még nem regisztráltál? Akkor kattints IDE!

Regisztráció

Regisztráció

Már regisztrált felhasználó vagy? Akkor jelentkezz be ITT.